Na cestách Bratislavského kraja sa dnes uskutoční osobitná kontrola

11.10.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave vykonajú dnes v čase od 16.00 h do 20.00 h osobitnú kontrolu, počas ktorej sa zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi jazdiacimi na cestách Bratislavského kraja. Pre TASR to uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff

Cieľom kontroly zabezpečenie zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

Počas kontroly sa hliadky PZ zamerajú najmä na kontrolu dodržiavania základných povinností účastníkov cestnej premávky, pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s dôrazom na vybavenie bicyklov, používania ochranných prílb cyklistami. Dôraz budú klásť aj na používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom a dodržiavanie zákazu pitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi. Počas kontroly bude zameraná pozornosť aj na odhaľovanie priestupkov páchaných v dynamike cestnej premávky.

Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Bratislave upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenie, s ktorým je potrebné rátať na diaľnici D2 v úseku Bratislava, Lamačská cesta – Staré Grunty vrátane tunela Sitina aj počas nasledujúceho víkendu.

Z dôvodu plánovanej servisnej uzávery tunela budú tunelové rúry striedavo uzatvorené od 11. októbra (piatok) od 22.00 h do 12. októbra (sobota) do 10.00 h, od 12. októbra (sobota) od 22.00 h do 13. októbra (nedeľa) do 10.00 h.

Počas trvania uzávery tunela bude doprava vždy presmerovaná na obchádzkovú trasu po mestských komunikáciách v smere na križovatku Patrónka a Polianky. Uzávera a obchádzka bude riadne vyznačená prenosným dopravným značením.

Informácie pre TASR poskytla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.


Bajkalská ulica je čiastočne uzatvorená

Hlavné mesto upozorňuje vodičov na čiastočnú uzávierku miestnej komunikácie I. triedy, Bajkalskej ulice, konkrétne v časti podjazdu pod Prievozskou ulicou. Uzávierka potrvá od dnes do nedele 13. októbra. Dôvodom obmedzení je oprava povrchu komunikácie pre zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Pre TASR to uviedla vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová.

Práce budú podľa nej prebiehať v dvoch etapách. V prvej etape je neprejazdný pravý jazdný pruh smerom k Prístavnému mostu v dĺžke 230 metrov. Predmetný úsek sa začína od križovatky s Martinčekovou ulicou. V druhej etape bude najprv uzatvorený ľavý jazdný pruh v smere k Prístavnému mostu v dĺžke 60 metrov, úsek sa začína približne 40 metrov za križovatkou s Prievozskou ulicou. Následne bude neprejazdný pravý jazdný pruh smerom od Prístavného mosta v dĺžke 60 metrov. Začiatok úseku je približne 125 metrov pred križovatkou s Prievozskou ulicou.

Obchádzková trasa je riadne vyznačená dopravným značením a dopravnými zariadeniami a vedie vždy po súbežnom voľnom jazdnom pruhu. Hlavné mesto žiada vodičov o opatrnosť pri prechádzaní týmto úsekom.
 

Vyberte región